• +385 99 359 1071
 • info@tillandsia.com.hr

  Fasada je termoizolacijski sistem koji ima zaštitnu i estetsku ulogu na objektu. Prednost toplinske fasade kao izolatora očituje se u smanjivanju troškova grijanja objekta (zimi) i hlađanja (ljeti),  jeftinom održavanju te brzoj izradi fasade.

  Pružamo profesionalnu uslugu fasaderskih radova!

  Prije izrade fasade na objektu potrebno je i poželjno da budu završeni krovopokrivački i limarski radovi te ugrađena vanjska stolarija (prozori i vrata) kao i elektro ormarići.

  Fasada se postavlja na razne podloge kao sto su cigla, beton, blok opeka i drugo. Izrada fasade obuhvaća sljedeće: postavu početnog cokl profila, nanošenje ljepila na stiropor i ljepljenje na podlogu, tiplanje stiropora plastičnim klinovima, prvi sloj ljepila, pvc mrežica, postava kutnih vodilica s mrežicom, završni sloj ljepila (glet masa), impregnacija i nanošenje završnog akrilnog sloja toplinske fasade.

  Kvaliteta izvedbe radova na fasadi uvelike ovisi i o vremenskim uvjetima pa tako temperatura zraka ne bi smjela biti niža od + 5 °C niti bi fasadu trebalo izvoditi u nepovoljnim vremenskim uvjetima kao što su npr. visoka temperatura, jak vjetar, visoka vlažnost zraka i sl.

  Materijali za izvedbu stiropor fasade:

  1. Stiropor (EPS – ekspandirani polistiren)

  2. Ljepilo za stiropor i mrežicu

  3. Cokl profil

  4. Kutni profil sa mrežicom

  5. Fasadna mrežica

  6. Fasadna tipla

  7. Predpremaz i dekorativna žbuka

  Postava cokl profila

  Zid na koji se postavlja stiropor mora biti temeljito očišćen od prašine, suh te bez rupa i nepravilnosti. U podnožju zida potrebno je pričvrstiti sa tiplama cokl profil u debljini stiropora.

  Postava stiropora na zid

  Nakon što je postavljen cokl profil, stiropor se može ljepiti na zid. Ljepilo za stiropor nanosi se na rubove stiropora u obliku trake širine 4-5 cm i točkasto unutar stiropora. Dodatno, nakon što se ljepilo za stiropor stvrdnulo, izvodi se pričvršćivanje stiropora sa fasadnim tiplama bušenjem u zid. Duljina fasadne tiple ovisi o debljini stiropora.

  Postava fasadne mrežice i kutnih profila

  Kada su zidovi obloženi sa stiroporom, nanosi se prvi sloj ljepila na stiropor u koji se utiskuje fasadna mrežica sa preklopom od min. 10 cm. Sve spojeve (prozori, vrata, krov, kutija za rolete), kao i sve prodore (žljebovi, elektroinstalacije i dr.) potrebno je izvesti odgovarajućim priključnim profilima ili brtvenim trakama. Preko mrežice i priključnih profila potom se nanosi drugi sloj ljepila.

  Nanošenje dekorativne žbuke

  Nakon propisanog vremena sušenja ljepila za fasadnu mrežicu i predpremaza može se započeti s nanošenjem dekorativne žbuke. Ovisno o vrsti žbuke, dekorativna žbuka se može nanositi ručno ili strojno i strukturirati na razne načine. Dekorativna žbuka može biti: plemenita mineralna žbuka, silikatna, silikatno-silikonska, silikonska i akrilatna žbuka.

  Odjeća ne čini čovjeka, ali puno govori o čovjeku…tako je i sa fasadom.

  Ulaganjem u kvalitetnu fasadu zaštitili ste vaš dom, učinili ga estetski atraktivnim i povećali mu tržišnu vrijednost uz minimalno održavanje.

  Za kvalitetnu izvedbu fasade prema pravilima struke slobodno nas kontaktirajte. Veselimo se budućoj suradnji.